Rólunk

Megálmodtunk egy olyan közeget, ahol egyszerre helyet és teret kaphatnak jászberényi, jászsági tehetséges fiatalok, az ismert és elismert művészek, valamint a leleményes irodalomkedvelők, és nem utolsó sorban olyan ajándéktárgyak, amelyet öröm kapni, de még nagyobb öröm adni, főleg abban a tudatban, hogy ahogyan az alkalom is, úgy az ajándék is megismételhetetlen.
Ennek az egyvelegnek emellett nem titkolt célja, hogy Jászberényben közelebb hozzuk a kultúrát a hétköznapokhoz, miközben megtartsunk egy magasabb színvonalat az ajándékozásban, és ösztönözzük a fiatal alkotókat a tehetségük kibontakozásában, bízva abban, hogy ezzel a Jász Képtár megvalósulását is közvetve segítjük, valamint a Hamza Múzeummal közösen még több megjelenést tudunk biztosítani a fiatal képzőművészeknek.
Legfőképp B.Jánosi Gyöngyi, az ötletet üdvözlő véleménye biztatott bennünket ennek a megvalósításában.

Április 23-án ünnepélyes keretek között nyitottuk meg a galériát.
Szaniszló Richárd és tanítványai kellemes dzsessz-zenét szolgáltattak meghívott vendégeinknek, ezután a megnyitó beszédek következtek. Majd senki nem sietett el, a vendégek  hosszan gyönyörködtek a galéria kínálatában, és fogyasztottak a büfé asztalról.