2010. november 1., hétfő

A Halál és a lányka

A Halál és a lányka. Ez a címe legújabb alkotónk, Pollmann Sára Zsófia kiállításának, melyet október 24-én rendeztünk meg ünnepélyes keretek között.
Megint csak kegyeibe fogadott bennünket az időjárás, ami kapóra is jött, mert annyian jöttel el, hogy kiszorultunk a galériából, míg a család barátja, Kevin Shopland csodálatos hegedűjátékával megnyitotta a kiállítást.
A megnyitó beszéd után, a meghívott vendégekkel, barátainkkal a zsúfolásig megtelt galériában, egy oldott, fesztelen, családias légkörű, mindenkire nagy hatású élmény várt.
Voltak olyanok, akiket nem hagyott nyugodtan a képek látványa, érzékelése, ezért, magához az alkotóhoz fordultak, mesélje el, milyen inspirációk, élmények motiválják, amikor ezt az egyáltalán nem átlagos fantáziavilágot megteremti.
Zsófi szívesen mesélt a babák kapcsán filmélményeiről, az állandó, már névjegyeként használt, a rajzain szereplő figurákról.
Mindnyájunkból csodálatot és elismerést váltottak ki az aprólékosan kidolgozott szépséges, és egyben szarkasztikus humorú tollrajzai.
Bizonyára nem tévedünk, ha azt jósoljuk, Zsófi hamarosan elismert tagja lesz a mai magyar képzőművész világnak.
Ha a kiállítással kicsit hozzájárulunk kezdeti sikereihez, akkor az számunkra is elismerés, és boldogság.
Nincsenek megjegyzések: